Gospoda i klaviri

2014-01-16 13.25.46Čini se da ‘vremena gospode’ nekako imaju svoju poveznicu  sa starim klavirima. Čitala sam neki članak u Globusu o tome kako su danas u oglasnicima cijene starih klavira povoljne, pa tako takav klavir u kući više nije statusni simbol. Ipak, za određenu svotu možeš ‘postati Glembaj’.

Stari klavir koji mi je bio motiv za ovu grafiku doduše nisam pronašla u kutu nekog gospodskoga stana, već u jednoj glazbenoj školi. Ali ostali uvjeti odgovaraju- klavir je u glazbenu školu stigao iz Beča, a i je star više od 100 godina…Vinc. Oeser. Vien. U svakom slučaju, detaljno izrezbaren, s mjestima predviđenim za svijeće…Vizualno zanimljiv! To je ono što je  meni bilo presudno.

2 1 2013-12-05 14.14.05

U čitavu priču o klaviru kao oznaci pravog ili lažnog gospodstva pripada i sviranje barunice Castelli. Barunica svira Mondscheinsonate pa mi se činilo prikladno izkolažirati baš taj notni tekst za pozadinu. Svidjelo mi se kako je ispalo kolažiranje teksta za pozadinu Piccasove gitare. Opet je ovdje tekst u čisto vizualnoj funkciji.

Prozor 5

Prozor 4

Komentiraj

Filed under art in process

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s